Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland
Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland

Over ons

OVER ONS

Willie Ambergen

    +31653709357
    willie@dohbv.nl
    Willie Ambergen

Als firmant in DOH ben ik in 2020, samen met mijn partner Rik de Jong, Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland gestart, een bedrijf voor de ontwikkeling van grootschalige zonneparken, zonnedaken en andere duurzame energie-opportunity’s.

Tot 2018 ben ik 22 jaar  belastingadviseur geweest bij CMS, een Zuidas law firm. Ik was toen gespecialiseerd in de fiscale advisering van de vastgoed- en in de energiesector. Als adviseur was ik bij CMS al intensief betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van een aantal grootschalige wind- en zonprojecten.
Als wereldzeiler heb ik in 2018/2019 de Atlantische Oceaan overgestoken (en weer terug) met mijn eigen zeilboot de Atropos (zie www.sy-atropos.nl)

In het verleden heb ik met een aantal vrienden al eens een windpark ontwikkeld en geëxploiteerd in de Flevopolder. Nu zie ik er naar uit om met mijn kennis en ervaring in de vastgoed-en energiesector in te zetten om de energietransitie van Nederland op een economische verantwoorde wijze vorm te geven.

Al geruime tijd werkzaam als zelfstandig ontwikkelaar van zonne-energieprojecten heb ik in 2020 samen met Willie Ambergen DOH opgericht, duurzame ontwikkelingsmaatschappij voor innovatieve en uitdagende projecten.

Beiden werkend vanuit een sterk netwerk zien wij kansen om de energietransitie sneller te laten plaatsvinden.

Opgeleid tot jurist maar al snel ondernemer geworden in de verzekeringssector als partner/eigenaar van een assurantiekantoor in Utrecht, gericht op de zakelijke markt. In 2012 gestart met duurzame projectontwikkeling.

Passie gevonden in duurzame energie met focus op zon. Het eerste grote zonnepark van Nederland ontwikkeld in het Groningse Delfzijl. Dit zonnepark zette de standaard en heeft een vermogen van ruim 30 Mw en werd door het Duitse Wirsol gebouwd en werd in januari 2017 operationeel. Naast grote veldopstellingen werkterrein verbreed naar (grote) daken, opslag, smart grid en bioraffinage.

Rik de Jong

+31653591258     
 rik@dohbv.nl   
Rik de Jong   

Harry Laurent

Harry Laurent

    +31611358860
    harry@dohbv.nl
    Harry Laurent

Harry Laurent is, na zijn technische studie, zijn carrière gestart in de productieontwikkeling van General Motors in de Verenigde Staten. Daarna heeft hij in Duitsland een sales engineering functie bekleed.

Na deze functies is hij toegetreden tot het vastgoedbedrijf van zijn vader. Na zijn postacademische vastgoedopleiding heeft Harry zich toegelegd op de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed, met de name de realisatie van huisvesting voor ouderen met dementie en jongeren met een beperking. In deze periode is Harry steeds meer geïnteresseerd geraakt in het verduurzamen van woningen en energieverbruik.

Deze interesse en de wens te willen bijdragen aan een duurzame energietransitie leidde ertoe dat hij zich in 2019 volledig is gaan toeleggen op de ontwikkeling van zonneparken.

In 2020 hebben wij besloten onze krachten te bundelen en is Harry toegetreden tot DOH.
Harry’s passie voor techniek en zijn kennis van ruimtelijke ordening en ontwikkeling en vergunningstrajecten zijn van grote waarde voor DOH.